Як пережити прийдешні свята

Різдвяні канікули, травневі або затяжні сімейні свята – це можливість зустрітися з родичами та друзями. Однак після тривалих застіль є ймовірність набрати пару зайвих кілограмів і погіршити свій стан здоров'я.

Переїдання, споживання алкогольних напоїв і ненормований режим можуть стати причиною загострення хронічних захворювань або появи нової хвороби. Дізнаємося, як встояти перед святковими делікатесами й не нашкодити своєму здоров'ю.

Правильна підготовка до свята – запорука успіху

Щоб делікатеси не нашкодили, проведіть очищення тіла. Для цього можна використовувати препарати з «Аптеки 911», наприклад, сік із м'якоті листя алое, який цілюще впливає на обмін речовин та очищає організм. Його рекомендується вживати в чистому вигляді, перед їдою. Гарно діють чаї для очищення організму. Трав'яні інгредієнти, такі як кропива, бузина або кульбаба, впливають на обмін речовин і допомагають вивести токсини з організму.

 

Чим пригостити близьких

Щоб не поправитися після свят на кілька кілограмів, рекомендуємо дотримуватися цих простих правил:

  1. Пам'ятайте про помірність: не переїдайте.
  2. Їжте часто, але в невеликих кількостях.
  3. Намагайтеся вживати більше продуктів, що містять харчові волокна.
  4. Замініть солодкі й газовані напої водою.
  5. Скоротіть кількість солі.
  6. Використовуйте свіжі інгредієнти, багаті на клітковину й вітаміни.
  7. До кожної страви додавайте більше свіжих овочів і зелені.

Хорошим рішенням є заміна жирних майонезних заправок більш корисними, наприклад, на основі оливкової олії та лимонного соку. Здоровою альтернативою є авокадо. Це багате джерело ненасичених жирних кислот Омега-3, Омега-6, вітамінів A, E, B1, B2, C, PP, пантотенової та фолієвої кислот. У ньому міститься кальцій, калій і фосфор. Цей «маслянистий» плід можна використовувати замість олії.

Як впоратися з наслідками застілля

На жаль, не для всіх свята закінчуються виключно позитивними емоціями та приємними спогадами. У деяких після торжества виникає бажання зазирнути до найближчої аптеки. Вам варто шукати препарати:

  1. Знеболювальні. Одним із найпотрібніших препаратів є «Ібупрофен» і його аналоги. Він швидко зніме головний біль і допоможе повернутися до звичного життя. Ці ліки проти похмілля необхідно приймати відповідно до рекомендацій лікаря або інформації, що міститься в інструкції. Важливо дотримуватися зазначеного дозування та не перевищувати максимальну добову концентрацію.
  2. Препарати від інтоксикації. Це може бути звичайне активоване вугілля або потужніші ліки. Головне – ретельно розжовувати таблетки, щоб активна речовина швидше подіяла. Важливо запивати всі ліки великою кількістю рідини.
  3. Засоби, що нормалізують роботу органів шлунково-кишкового тракту. До групи належить «Смекта», «Лінекс», «Хілак Форте».
  4. Вітамін С. Це антиоксидант, який природним чином виводить токсини й вільні радикали з організму. Він безпечний, однак його дозування не повинно перевищувати 1 г на добу;
  5. Розчин глюкози. Речовина забезпечує постачання легкозасвоюваної енергії, яка під час похмілля інтенсивно витрачається на нейтралізацію алкоголю.
  6. Вітаміни групи В. Ці препарати зменшують симптоми нездужання та слабкість.
  7. Розчини, що запобігають зневодненню. Найпопулярнішими регідрантами є «Регідрон» і «Гідровіт Форте».

Важливо! У разі похмілля краще не використовувати парацетамол. Він допомагає при головних болях, проте в разі алкогольного отруєння його застосування небезпечне, оскільки може нашкодити печінці. Безпечнішими препаратами є аспірин та інші ліки на його основі.

Журналістські розслідування

АРЕШТОВАНА БАНКІВСЬКА КАРТКА

АРЕШТОВАНА БАНКІВСЬКА КАРТКА

   Чому? Що робити? Як зняти безпідставний арешт?                Майже від самого початку введення з 24 лютого 2022р. воєнного стану...

Тендерні «дива» в 5-ій міській клінічній лікарні Львова

Тендерні «дива» в 5-ій міській клінічній лікарні Львова

      Низка фактів свідчить про те, що Комунальне некомерційне підприємство "5-а міська клінічна лікарня м. Львова", генеральним директором...

У Львові тендер інституту патології крові "розпиляли" фірми з однаковими документами

У Львові тендер інституту патології крові розпиляли фірми з однаковими документами

    Йдеться про "Кейтерінг-груп" та "Укр-Галич", що "конкурували" між собою в тендері на закупівлю послуги із харчування стаціонарних хворих...

 СКІЛЬКИ КОШТІВ НА РЕМОНТАХ ДОРІГ ПРИВЛАСНИЛА ФІРМА "РОМА"?

СКІЛЬКИ КОШТІВ НА РЕМОНТАХ ДОРІГ ПРИВЛАСНИЛА ФІРМА РОМА ?

      Приватне підприємство «Рома», власником та керівником якого є депутат Львівської облради Роман Демчина, упродовж останнього часу стало фігурантом низки...

ЮРИДИЧНІ ПОСЛУГИ. ЯКІСНО ТА НЕДОРОГО
Пелехач Христина Романівна:
096-747-51-05


Сімейне право (розлучення, аліменти, поділ майна)
Авторське право (реєстрація та захист авторських прав)
Протидія домашньому насильству (консультації, захист)


ПРАВКОМНовиниЯк пережити прийдешні свята
UkrNET - поисково-информационный ресурс
каталог веб ресурсів