У Львові тендер інституту патології крові "розпиляли" фірми з однаковими документами

    Йдеться про "Кейтерінг-груп" та "Укр-Галич", що "конкурували" між собою в тендері на закупівлю послуги із харчування стаціонарних хворих на 1,3 млн грн., який проводила Державна установа "Інститут патології крові та трансфузійної медицини Національної академії медичних наук України" (м. Львів, вул. Генерала Чупринки, 45).
 
Переможцем у цих торгах стало ТОВ «Кейтерінг-груп» - із пропозицією 1 320 576 грн. з ПДВ. За результатами тендеру 01 квітня 2021 року було укладено договір про закупівлю: між замовником: Державною установою "Інститут патології крові та трансфузійної медицини Національної академії медичних наук України", в особі директора установи Новака Василя Леонідовича, та виконавцем: ТОВ «Кейтерінг-груп», в особі директора Бірбан Наталії Степанівни.

Водночас вже через тиждень даний тендер потрапив в поле зору журналістів сайту «Наші гроші», про що свідчить публікація «Нова генерація тендерних змовників освоїть 1,3 млн грн на харчуванні хворих».

У даному матеріалі увага, зокрема, звертається на те, що обидва вищеназвані учасники мають низку ознак, які підтверджують їхній зв’язок не лише між собою, а й з попередніми компаніями-змовниками. Йдеться про такі факти:

«У тендерній документації вказано, що «Укр-Галич» орендує складське приміщення у с. Малехів на вул. Дороша 20А. Цю ж адресу вказували попередні компанії-змовники (ТОВ «Євро Фіш» і ПП «Галбізнес груп», ПП «Товарна база», які були оштрафовані Антимонопольним комітетом за фіктивну конкуренцію на торгах).

Переможець тендеру Проаналізувавши документи конкурентів, вказує як адресу реєстрації потужностей оператора ринку склад на вулиці Бузкова, 5 у Львові. Цю ж адресу використовували інші компанії групи: ПП «Захід інвест торг» і ТОВ «Продукти для всіх».

Разом з тим, проаналізувавши публічну тендерну документацію названих конкурентів - ТОВ «Кейтерінг-груп» та ТОВ «Укр-Галич», автор цих рядків виявив низку однакових документів, які використовували дані компанії, та що свідчить про фіктивну конкуренцію на торгах, проведених Державною установою "Інститут патології крові та трансфузійної медицини Національної академії медичних наук України" " (м. Львів, вул. Генерала Чупринки, 45).

У їх числі – копії договорів на утилізацію відходів. Як вдалося з’ясувати, обидві компанії подали для участі в закупівлі копії одного і того самого договору - про надання послуг №78, що підписаний з луцьким ТОВ «Агротехніка» (в особі в.о. директора Дацюка Андрія Петровича). Щоправда один «екземпляр» договору №78, який підписало ТОВ ««Укр-Галич», в особі директора Барнич Марії Йосипівни, датований 01.12.2020 року. А інший, який уклало ТОВ «Кейтерінг-груп», в особі директора Бірман Наталії Степанівни, датований 07.12.2020 року.

 
 Поміж інших цікавих документів (з ознаками підроблення) – копії витягів з протоколу № ОП-005-21 засідання з перевірки знань з питань охорони праці від 14.01.2021 року. З даних копій вбачається, що вищеназване засідання відбулося в м. Вишгороді і що його провела комісія, створена на підставі наказу Головного управління Держпраці України у Київській області від 01.09.2020 року №2635. Водночас на засіданні даної комісії якимсь «чудом» одночасно опинилися для перевірки знань з питань охорони праці директор ТОВ ««Укр-Галич» Барнич Марія Йосипівна та директор ТОВ «Кейтерінг-груп» Бірман Наталія Степанівна, яким опісля видали одинакові копії витягів з протоколу з однаковим номером - № ОП-005-21.

 

                                                                             Віктор Корнієнко

                                                                             член Національної спілки журналістів України

 

НА ГОЛОВНУ

 

Журналістські розслідування

АРЕШТОВАНА БАНКІВСЬКА КАРТКА

АРЕШТОВАНА БАНКІВСЬКА КАРТКА

   Чому? Що робити? Як зняти безпідставний арешт?                Майже від самого початку введення з 24 лютого 2022р. воєнного стану...

Тендерні «дива» в 5-ій міській клінічній лікарні Львова

Тендерні «дива» в 5-ій міській клінічній лікарні Львова

      Низка фактів свідчить про те, що Комунальне некомерційне підприємство "5-а міська клінічна лікарня м. Львова", генеральним директором...

У Львові тендер інституту патології крові "розпиляли" фірми з однаковими документами

У Львові тендер інституту патології крові розпиляли фірми з однаковими документами

    Йдеться про "Кейтерінг-груп" та "Укр-Галич", що "конкурували" між собою в тендері на закупівлю послуги із харчування стаціонарних хворих...

 СКІЛЬКИ КОШТІВ НА РЕМОНТАХ ДОРІГ ПРИВЛАСНИЛА ФІРМА "РОМА"?

СКІЛЬКИ КОШТІВ НА РЕМОНТАХ ДОРІГ ПРИВЛАСНИЛА ФІРМА РОМА ?

      Приватне підприємство «Рома», власником та керівником якого є депутат Львівської облради Роман Демчина, упродовж останнього часу стало фігурантом низки...

ЮРИДИЧНІ ПОСЛУГИ. ЯКІСНО ТА НЕДОРОГО
Пелехач Христина Романівна:
096-747-51-05


Сімейне право (розлучення, аліменти, поділ майна)
Авторське право (реєстрація та захист авторських прав)
Протидія домашньому насильству (консультації, захист)


ПРАВКОМЖурналістські розлідуванняУ Львові тендер інституту патології крові "розпиляли" фірми з однаковими документами
UkrNET - поисково-информационный ресурс
каталог веб ресурсів