У Бельгії вперше дали дозвіл на евтаназію неповнолітньому

Невиліковно хворий 17-річний бельгієць став першою неповнолітньою людиною королівства, якій дозволили піти з життя шляхом евтаназії. Два роки тому у Бельгії усунули вікові обмеження на евтаназію. Повідомила українська служба BBC.

Підліток, ім'я якого не розголошують, "страждав через нестерпний фізичний біль", повідомив керівник федеральної комісії з евтаназії.

Бельгія є єдиною країною, яка дозволяє неповнолітнім будь-якого віку обирати евтаназію. Але вони повинні бути при здоровому глузді й мати останню стадію невиліковної хвороби.

Батьки дітей до 18-ти років також повинні дати згоду.

Голова комісії з евтаназії Вім Дістельманс розповів, що підлітку було "майже 18 років". Лікарі застосували "паліативну седацію", яка передбачає введення пацієнта у штучну кому.

"На щастя, це питання [евтаназії] розглядається відносно дуже малої кількості дітей, але це не означає, що ми повинні відмовити їм у праві на гідну смерть", - сказав він в інтерв'ю Het Nieuwsblad.

Нідерланди також дозволяють евтаназію для неповнолітніх, але вони повинні бути старшими 12-ти років.

Бельгія зняла вікові обмеження для добровільного відходу з життя 2014 року, попри скептицизм частини священиків і педіатрів.

Крім трьох монархій Бенілюксу, евтаназія також легальна у Швейцарії, Колумбії, Канаді, а також в американських штатах Орегон, Вашингтон, Вермонт і Монтана.

BBC Україна

Журналістські розслідування

АРЕШТОВАНА БАНКІВСЬКА КАРТКА

АРЕШТОВАНА БАНКІВСЬКА КАРТКА

   Чому? Що робити? Як зняти безпідставний арешт?                Майже від самого початку введення з 24 лютого 2022р. воєнного стану...

Тендерні «дива» в 5-ій міській клінічній лікарні Львова

Тендерні «дива» в 5-ій міській клінічній лікарні Львова

      Низка фактів свідчить про те, що Комунальне некомерційне підприємство "5-а міська клінічна лікарня м. Львова", генеральним директором...

У Львові тендер інституту патології крові "розпиляли" фірми з однаковими документами

У Львові тендер інституту патології крові розпиляли фірми з однаковими документами

    Йдеться про "Кейтерінг-груп" та "Укр-Галич", що "конкурували" між собою в тендері на закупівлю послуги із харчування стаціонарних хворих...

 СКІЛЬКИ КОШТІВ НА РЕМОНТАХ ДОРІГ ПРИВЛАСНИЛА ФІРМА "РОМА"?

СКІЛЬКИ КОШТІВ НА РЕМОНТАХ ДОРІГ ПРИВЛАСНИЛА ФІРМА РОМА ?

      Приватне підприємство «Рома», власником та керівником якого є депутат Львівської облради Роман Демчина, упродовж останнього часу стало фігурантом низки...

ЮРИДИЧНІ ПОСЛУГИ. ЯКІСНО ТА НЕДОРОГО
Пелехач Христина Романівна:
096-747-51-05


Сімейне право (розлучення, аліменти, поділ майна)
Авторське право (реєстрація та захист авторських прав)
Протидія домашньому насильству (консультації, захист)


ПРАВКОМНовиниУ Бельгії вперше дали дозвіл на евтаназію неповнолітньому
UkrNET - поисково-информационный ресурс
каталог веб ресурсів