В Україні буде створена ще одна авіакомпанія для внутрішніх рейсів

В Україні до кінця цього року буде створено ще одну авіакомпанію, яка складе конкуренцію «Міжнародним авіалініям України» (МАУ), заявив міністр інфраструктури України Володимир Омелян.

«Я сподіваюся, що цього року у нас буде створено ще одну авіакомпанію, яка буде гідним конкурентом МАУ. І ми будемо мати те, що у нас було, а саме конкуренцію між двома національними авіаперевізниками – МАУ та “АероСвітом”», – сказав міністр інфраструктури в інтерв’ю РБК-Україна.

В той же час він відмовився розповісти подробиці, зазначивши лише, що «Переговори ще тривають».

На запитання про те, наскільки відповідає дійсності інформація про те, що ця авіакомпанія буде робити ставку на внутрішні польоти, Омелян відповів: «Я більш ніж упевнений, що вони будуть здійснювати внутрішньоукраїнські перевезення».

Крім того, він наголосив, що законодавство України забороняє іноземним компаніям здійснювати внутрішні рейси, за винятком тих компаній, які відкрили в Україні свої дочірні структури.

Він також нагадав, що нещодавно одна з найбільших авіакомпаній світу – Qatar Airways – офіційно оголосила про початок польотів до України. За його словами, ця компанія почне польоти з України у зимовий сезон 2017-літній сезон 2018 року.

Омелян також наголосив, що на ринку авіаперевезень потрібна конкуренція, яка б дозволила користуватися авіаперельотами більшій кількості людей.

«Моє бачення та плани та стратегія Міністерства інфраструктури полягають у тому, щоб українці літали частіше. Якщо літає 4-5% населення, як зараз, то, по суті, це – мізерно мало.

Поява бюджетного перевізника (Ryanair) якраз вкладається у концепт нашої стратегії, а саме: зробити авіацію доступним видом транспорту. Користування авіацією має стати такою звичною для громадян, як користування маршрутками або таксі. Таксі високого класу, але все ж таксі. На сьогодні, щоб полетіти літаком за шалені гроші, українці повинні економити півроку. Цього не повинно бути», – наголосив Володимир Омелян.

Журналістські розслідування

АРЕШТОВАНА БАНКІВСЬКА КАРТКА

АРЕШТОВАНА БАНКІВСЬКА КАРТКА

   Чому? Що робити? Як зняти безпідставний арешт?                Майже від самого початку введення з 24 лютого 2022р. воєнного стану...

Тендерні «дива» в 5-ій міській клінічній лікарні Львова

Тендерні «дива» в 5-ій міській клінічній лікарні Львова

      Низка фактів свідчить про те, що Комунальне некомерційне підприємство "5-а міська клінічна лікарня м. Львова", генеральним директором...

У Львові тендер інституту патології крові "розпиляли" фірми з однаковими документами

У Львові тендер інституту патології крові розпиляли фірми з однаковими документами

    Йдеться про "Кейтерінг-груп" та "Укр-Галич", що "конкурували" між собою в тендері на закупівлю послуги із харчування стаціонарних хворих...

 СКІЛЬКИ КОШТІВ НА РЕМОНТАХ ДОРІГ ПРИВЛАСНИЛА ФІРМА "РОМА"?

СКІЛЬКИ КОШТІВ НА РЕМОНТАХ ДОРІГ ПРИВЛАСНИЛА ФІРМА РОМА ?

      Приватне підприємство «Рома», власником та керівником якого є депутат Львівської облради Роман Демчина, упродовж останнього часу стало фігурантом низки...

ЮРИДИЧНІ ПОСЛУГИ. ЯКІСНО ТА НЕДОРОГО
Пелехач Христина Романівна:
096-747-51-05


Сімейне право (розлучення, аліменти, поділ майна)
Авторське право (реєстрація та захист авторських прав)
Протидія домашньому насильству (консультації, захист)


ПРАВКОМНовиниВ Україні буде створена ще одна авіакомпанія для внутрішніх рейсів
UkrNET - поисково-информационный ресурс
каталог веб ресурсів