Луценко очікує, що справу Савченко розслідують до липня

Генпрокурор Юрій Луценко прогнозує, що слідство у справі нардепа Надії Савченко, підозрюваної у підготовці терактів і захоплення держаної влади, триватиме 2-3 місяці. Про це у Twitter повідомила прес-секретар генпрокурора Лариса Сарган.

"Слідчий каже за 2, максимум за 3 місяці, завершити слідчі дії і передати справу на ознайомлення, а потім і почати відповідний судовий процес", - цитує Сарган Луценка.

Таким чином, Савченко і її адвокати зможуть отримати матеріали для ознайомлення вже в червні – на початку липня.

Як відомо, 22 березня Верховна Рада підтримала подання Генпрокуратури на зняття недоторканності з народного депутата Надії Савченко.

Луценко заявив, що Савченко і затриманий під час спроби ввезення зброї Володимир Рубан планували розстріляти центр Києва.

Під час розгляду подання Луценко заявив, що до передачі зброї депутату Надії Савченко на окупованій території причетні російські військові. Їхні фото можна побачити тут.

20 березня Савченко заявила, що люди з оточення президента мали завдання ліквідувати її – і тому готували провокацію та підбурювали її на організацію "перевороту".

Вона стверджує, що вела розмови про організацію терактів, аби ввести в оману владу – і осміяти її.

23 березня Шевченківський райсуд Києва обрав запобіжний захід нардепу Надії Савченко у вигляді тримання під вартою на 59 діб до 20 травня без альтернативи внесення застави. 

Савченко заявила, що не знайома з Медведчуком, але вдячна за те, що він допомагає у звільненні полонених.

Луценко підозрює "Український вибір" у намірі здійснити переворот в Україні, за його даними, лідер цієї партії міг бути "ляльководом" Савченко і Рубана.

Як відомо, на брифінгу 9 березня голова СБУ Василь Грицак заявив про зв'язки Рубана з організацією Віктора Медведчука "Український вибір".

У Медведчука заявили, що у "справі Рубана" СБУ "цитує матеріали організації та дає їм своє трактування, яке не відповідає дійсності".

Сам Рубан у залі суду під час обрання йому запобіжного заходу заявив: "Немає більшого ворога, ніж Медведчук. Перестаньте мене з ним пов'язувати". 

9 березня рішенням Шевченківського райсуду Києва Рубана було взято під варту на 60 діб без визначення розміру застави.

УП

Журналістські розслідування

АРЕШТОВАНА БАНКІВСЬКА КАРТКА

АРЕШТОВАНА БАНКІВСЬКА КАРТКА

   Чому? Що робити? Як зняти безпідставний арешт?                Майже від самого початку введення з 24 лютого 2022р. воєнного стану...

Тендерні «дива» в 5-ій міській клінічній лікарні Львова

Тендерні «дива» в 5-ій міській клінічній лікарні Львова

      Низка фактів свідчить про те, що Комунальне некомерційне підприємство "5-а міська клінічна лікарня м. Львова", генеральним директором...

У Львові тендер інституту патології крові "розпиляли" фірми з однаковими документами

У Львові тендер інституту патології крові розпиляли фірми з однаковими документами

    Йдеться про "Кейтерінг-груп" та "Укр-Галич", що "конкурували" між собою в тендері на закупівлю послуги із харчування стаціонарних хворих...

 СКІЛЬКИ КОШТІВ НА РЕМОНТАХ ДОРІГ ПРИВЛАСНИЛА ФІРМА "РОМА"?

СКІЛЬКИ КОШТІВ НА РЕМОНТАХ ДОРІГ ПРИВЛАСНИЛА ФІРМА РОМА ?

      Приватне підприємство «Рома», власником та керівником якого є депутат Львівської облради Роман Демчина, упродовж останнього часу стало фігурантом низки...

ЮРИДИЧНІ ПОСЛУГИ. ЯКІСНО ТА НЕДОРОГО
Пелехач Христина Романівна:
096-747-51-05


Сімейне право (розлучення, аліменти, поділ майна)
Авторське право (реєстрація та захист авторських прав)
Протидія домашньому насильству (консультації, захист)


ПРАВКОМНовиниЛуценко очікує, що справу Савченко розслідують до липня
UkrNET - поисково-информационный ресурс
каталог веб ресурсів