Київський суд дозволив засекречувати декларації військових прокурорів

Київський апеляційний адміністративний суд відхилив скаргу Центру протидії корупції на рішення адмінсуду, який дозволив засекретити декларації військових прокурорів, - УНІАН.

Про це повідомляє Центру протидії корупції.

"Суд відхилив нашу скаргу і залишив у силі рішення Матіоса про засекреченість декларацій окремих військових прокурорів", – йдеться у повідомленні.

"Судді апеляційного адмінсуду вважають, що Матіос, який не мав повноважень ухвалювати такі рішення, зробив все правильно", - додали в ЦПК.

Також в ЦПК зазначили, що планують звертатися для оскарження цих рішень до Верховного Суду, а разі потреби - і в Європейський суд з прав людини. 

Нагадаємо, у грудні 2017 року Окружний адміністративний суд Києва не виявив порушень у схваленні постанови про закриття даних електронних декларацій посадовців військової прокуратури.

На початку грудня позивач, організація «Центр протидії корупції» (ЦПК), заявив, що військова прокуратура надала суду замальовану постанову Анатолія Матіоса, завдяки якій НАЗК прибрало з Реєстру понад сотню декларацій військових прокурорів. Тоді ЦПК повідомляли, що суд долучив частково закреслені документи до матеріалів справи і відмовився вимагати у Військової прокуратури повний текст цього рішення.

Зокрема, йдеться про конкретну постанову керівника Військової прокуратури Анатолія Матіоса «про застосування спеціальних заходів безпеки» до співробітників, що беруть участь у розслідуванні кримінальної справи «за фактами розв’язання та ведення представниками влади та Збройних сил Росії агресивної війни проти України».

Ці заходи передбачали заборону на публікацію інформації про слідчих та прокурорів Матіоса у публічних реєстрах, зокрема, і Реєстрі декларацій. Однак текст із описом конкретних вимог до Національного агентства з питань запобігання корупції та інших органів виявився заретушованим. Саме на підставі цієї постанови НАЗК вилучило з публічної частини реєстру понад сотню електронних декларацій військових прокурорів. Скільки насправді декларацій було приховано – невідомо.

УНІАН

Журналістські розслідування

АРЕШТОВАНА БАНКІВСЬКА КАРТКА

АРЕШТОВАНА БАНКІВСЬКА КАРТКА

   Чому? Що робити? Як зняти безпідставний арешт?                Майже від самого початку введення з 24 лютого 2022р. воєнного стану...

Тендерні «дива» в 5-ій міській клінічній лікарні Львова

Тендерні «дива» в 5-ій міській клінічній лікарні Львова

      Низка фактів свідчить про те, що Комунальне некомерційне підприємство "5-а міська клінічна лікарня м. Львова", генеральним директором...

У Львові тендер інституту патології крові "розпиляли" фірми з однаковими документами

У Львові тендер інституту патології крові розпиляли фірми з однаковими документами

    Йдеться про "Кейтерінг-груп" та "Укр-Галич", що "конкурували" між собою в тендері на закупівлю послуги із харчування стаціонарних хворих...

 СКІЛЬКИ КОШТІВ НА РЕМОНТАХ ДОРІГ ПРИВЛАСНИЛА ФІРМА "РОМА"?

СКІЛЬКИ КОШТІВ НА РЕМОНТАХ ДОРІГ ПРИВЛАСНИЛА ФІРМА РОМА ?

      Приватне підприємство «Рома», власником та керівником якого є депутат Львівської облради Роман Демчина, упродовж останнього часу стало фігурантом низки...

ЮРИДИЧНІ ПОСЛУГИ. ЯКІСНО ТА НЕДОРОГО
Пелехач Христина Романівна:
096-747-51-05


Сімейне право (розлучення, аліменти, поділ майна)
Авторське право (реєстрація та захист авторських прав)
Протидія домашньому насильству (консультації, захист)


ПРАВКОМНовиниКиївський суд дозволив засекречувати декларації військових прокурорів
UkrNET - поисково-информационный ресурс
каталог веб ресурсів