У Львові банкрутять фірми, що фігурували в кримінальних справах

За інформацією Єдиного державного реєстру судових рішень, з початку року Господарський суд Львівської області своїми постановами визнав банкрутами 17 компаній.
 

У їх числі - Іноземне підприємство ʺІнвестиційна компанія ʺГарант-КапіталʺТОВ ʺЛот-ІнвестʺТОВ ʺАгровіталʺТОВ ʺНауково-дослідний інститут радіоелектронної медичної апаратуриʺДП ʺЛьвівське агроторгове підприємствоʺКП ʺБориславводоканалʺ, обслуговуючий кооператив ʺЖитлово-будівельний кооператив ʺЕгоїст 2ʺ.

Водночас при аналізі судових рішень щодо банкрутних справ простежується цікава закономірність: низка фірм, які львівський госпсуд визнав банкрутами та щодо яких відкрив ліквідаційну процедуру, фігурувала у кримінальних провадженнях, розслідування щодо яких велось в інших регіонах. Як правило, за фактами умисного ухилення від сплати податків у значних та особливо великих розмірах.

Поміж таких фірм - ТОВ ʺЛот-Інвестʺ, яке, за даними судових реєстрів, з 2015 року починає фігурувати у кількох кримінальних справах, пов’язаних з ухиленням від сплати податків та незаконним виготовлення, збутом підакцизних товарів, що призвело до тяжких наслідків.

Зокрема, в кримінальному кримінальному провадженні від 12.03.2015 року, розслідування якого здійснювало СУ ФР ГУ ДФС у Київській області: ʺза фактом організації службовими особами ТОВ ʺНафтотрейд ЛТДʺ, ТОВ ʺТерміналʺ, ТОВ ʺЛот Інвестʺ, ТОВ ʺКрокус Кʺ, ТОВ ʺЕксімолʺ та ТОВ ʺТаузарʺ, за адресою: Київська область, м. Миронівка, вул. Паризької Комуни, буд. 2, незаконного виробництва підакцизних товарів, а саме: бензину з недоброякісної сировини (матеріалів), що становлять загрозу для життя і здоров'я людей, а також збуту незаконно виготовленого бензину за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 204 КК Україниʺ.

ТОВ ʺАгровіталʺ ʺзасвітилосяʺ в кримінальному провадженні від 13 травня 2017 року, досудове розслідування у якому проводили слідчі управління фінансових розслідувань ДПІ у Печерському районі ГУ ДФС у м. Києві. Відкрито воно було за ч. 2 ст. 205 (фіктивне підприємництво, вчинене повторно) та ч. 1 ч. 3 ст. 212 (умисне ухилення від сплати податків у значних та особливо великих розмірах) КК України.

Ще однією кримінальною справою від 18 листопада 2017 року, за ч. 2 ст. 364 КК України (зловживання службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки), займалася прокуратура м. Києва. Йдеться, зокрема, про зловживання, спрямовані на формування податкового кредиту для підприємств з ознаками фіктивності. Одне з таких підприємств, що фігурує у цій справі, ТОВ ʺАгровіталʺ.

Обслуговуючий кооператив ʺЖитлово-будівельний кооператив ʺЕгоїст 2ʺ – останній визнаний госпсудом банкрутом (згідно постанови від 27.08.2019 року) ʺпроходивʺ у кримінальному провадженні, яке розслідувало слідче управління фінансових розслідувань ГУ ДФС у Волинській області. Дану справу було відкрито 12 вересня 2018 року – за фактами ухилення від сплати податків фізичними особами-підприємцями, що здійснювали фінансово-господарські операції із обслуговуючим кооперативом ʺЖитлово-Будівельний Кооператив ʺЕгоїст 2ʺ.

Журналістські розслідування

АРЕШТОВАНА БАНКІВСЬКА КАРТКА

АРЕШТОВАНА БАНКІВСЬКА КАРТКА

   Чому? Що робити? Як зняти безпідставний арешт?                Майже від самого початку введення з 24 лютого 2022р. воєнного стану...

Тендерні «дива» в 5-ій міській клінічній лікарні Львова

Тендерні «дива» в 5-ій міській клінічній лікарні Львова

      Низка фактів свідчить про те, що Комунальне некомерційне підприємство "5-а міська клінічна лікарня м. Львова", генеральним директором...

У Львові тендер інституту патології крові "розпиляли" фірми з однаковими документами

У Львові тендер інституту патології крові розпиляли фірми з однаковими документами

    Йдеться про "Кейтерінг-груп" та "Укр-Галич", що "конкурували" між собою в тендері на закупівлю послуги із харчування стаціонарних хворих...

 СКІЛЬКИ КОШТІВ НА РЕМОНТАХ ДОРІГ ПРИВЛАСНИЛА ФІРМА "РОМА"?

СКІЛЬКИ КОШТІВ НА РЕМОНТАХ ДОРІГ ПРИВЛАСНИЛА ФІРМА РОМА ?

      Приватне підприємство «Рома», власником та керівником якого є депутат Львівської облради Роман Демчина, упродовж останнього часу стало фігурантом низки...

ЮРИДИЧНІ ПОСЛУГИ. ЯКІСНО ТА НЕДОРОГО
Пелехач Христина Романівна:
096-747-51-05


Сімейне право (розлучення, аліменти, поділ майна)
Авторське право (реєстрація та захист авторських прав)
Протидія домашньому насильству (консультації, захист)


ПРАВКОМНовиниУ Львові банкрутять фірми, що фігурували в кримінальних справах
UkrNET - поисково-информационный ресурс
каталог веб ресурсів