ЛЬВІВСЬКІ ЖУРНАЛІСТИ ВИГРАЛИ АПЕЛЯЦІЮ ПРОТИ ПРОФЕСОРКИ ПРАВА

Журналісти ТзОВ “Агенція регіональної інформації та аналітики “Гал-інфо” та редактор правозахисного сайту “Правком” Віктор Корнієнко виграли апеляційний суд проти професорки права ЛНУ імені Івана Франка, доктора юридичних наук Людмили Луць. Про це повідомляє “Гал-інфо”.

Рішення на користь журналістів Апеляційний суд Львівської області ухвалив 23 червня. Після завершення розгляду апеляційної скарги представника “Гал-інфо” Володимира Клонцака на рішення Шевченківського районного суду Львова від 25 листопада 2016 року.

Дану апеляційну скаргу колегія суддів Апеляційного суду Львівської області вирішила задовольнити, рішення Шевченківського райсуду Львова – скасувати та ухвалити нове рішення, яким в задоволенні позову Людмили Луць до журналіста Віктора Корнієнка та “Гал-інфо” відмовити.

Нагадаємо, 7 листопада 2014 року редактор львівського правозахисного сайту “Правком” та член НСЖУ Віктор Корнієнко заявив про погрози на його адресу від фігурантки його журналістського розслідування, завідувача кафедри теорії та філософії права юридичного факультету Львівського національного університету Людмили Луць. Журналіст просив Генерального прокурора Віталія Ярему відреагувати на факти щодо перешкоджання журналістській діяльності та вжити заходів для об’єктивної перевірки фактів, з’ясованих в ході журналістського розслідування (що можуть свідчити про вчинення корупційних та шахрайських дій з боку професора права Людмили Луць).

14 листопада 2014 року Галицький райвідділ міліції м. Львова розпочав досудове розслідування у кримінальному провадженні проти Людмили Луць.

У лютому 2015 року Людмила Луць подала до Шевченківського районного суду м. Львова позов протиредактора львівського правозахисного та антикорупційного порталу “Правком”, члена НСЖУ Віктора Корнієнка і проти агенції регіональної інформації та аналітики “Гал-інфо”.

Від “Гал-інфо” Луць вимагала видалити із сайту статтю Віктора Корнієнка під назвою “Львівському журналісту погрожує професор права?”. З автора -  стягнути на свою користь “60000 грн моральної шкоди за розповсюдження недостовірної інформації щодо неї”. Також, за інформацією видання, другу позовну заяву Луць подала до Сихівського райсуду Львова – проти вчительки Тетяни Заячук, за зверненням якої Віктор Корнієнко проводив розслідування. Пізніше моральну шкоду Луць оцінила до 110 тис. грн. Як співвідповідачів до участі в судовій справі  було залучено ЛОО НСЖУ (з якої Людмила Луць за приниження честі та ділової репутації просила стягнути 20 тис. грн моральної шкоди), “Гал-інфо” та власника домену “galinfo.com.ua” (по 10 тис. грн з кожного співвідповідача).

1 травня 2015 року львівські журналісти оголосили, що визначили кандидатом №1 на звання “Ворог преси” у Львові завідувачку кафедри теорії та філософії права юридичного факультету Львівського національного університету ім. Івана Франка, професорку, докторку юридичних наук Людмилу Луць.

13 квітня 2016 року в Шевченківському райсуді Львова розпочався розгляд справи (по суті) за позовом Людмили Луць до журналіста Віктора Корнієнка та агенції інформації та аналітики “Гал-інфо”. Суддя даного суду Валентина Свірідова, яка розглядала справу,  у кінцевому результаті ухвалила рішення на користь Людмили Луць.

Один з керівників Львівської обласної організації Національної спілки журналістів України під час судового процесу  в Шевченківському райсуді Львова заключив з Людмилою Луць мирову угоду. Її наслідком стало спростування, опубліковане на сайті ЛОО НСЖУ, яке  позивач використала у суді як вагомий доказ на свою користь.

Журналістські розслідування

АРЕШТОВАНА БАНКІВСЬКА КАРТКА

АРЕШТОВАНА БАНКІВСЬКА КАРТКА

   Чому? Що робити? Як зняти безпідставний арешт?                Майже від самого початку введення з 24 лютого 2022р. воєнного стану...

Тендерні «дива» в 5-ій міській клінічній лікарні Львова

Тендерні «дива» в 5-ій міській клінічній лікарні Львова

      Низка фактів свідчить про те, що Комунальне некомерційне підприємство "5-а міська клінічна лікарня м. Львова", генеральним директором...

У Львові тендер інституту патології крові "розпиляли" фірми з однаковими документами

У Львові тендер інституту патології крові розпиляли фірми з однаковими документами

    Йдеться про "Кейтерінг-груп" та "Укр-Галич", що "конкурували" між собою в тендері на закупівлю послуги із харчування стаціонарних хворих...

 СКІЛЬКИ КОШТІВ НА РЕМОНТАХ ДОРІГ ПРИВЛАСНИЛА ФІРМА "РОМА"?

СКІЛЬКИ КОШТІВ НА РЕМОНТАХ ДОРІГ ПРИВЛАСНИЛА ФІРМА РОМА ?

      Приватне підприємство «Рома», власником та керівником якого є депутат Львівської облради Роман Демчина, упродовж останнього часу стало фігурантом низки...

ЮРИДИЧНІ ПОСЛУГИ. ЯКІСНО ТА НЕДОРОГО
Пелехач Христина Романівна:
096-747-51-05


Сімейне право (розлучення, аліменти, поділ майна)
Авторське право (реєстрація та захист авторських прав)
Протидія домашньому насильству (консультації, захист)


ПРАВКОМСтаттіЛЬВІВСЬКІ ЖУРНАЛІСТИ ВИГРАЛИ АПЕЛЯЦІЮ ПРОТИ ПРОФЕСОРКИ ПРАВА
UkrNET - поисково-информационный ресурс
каталог веб ресурсів