НА ВЕТЧИНОВНИКА ВОЛОДИМИРА ПОДОЛЯКА ВІДКРИЛИ КРИМІНАЛЬНЕ ПРОВАДЖЕННЯ

   Начальник Управління безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини  Головного управління Держпродспоживслужби у Львівській області Володимир Подоляк став фігурантом кримінального провадження за статтею 366-1 КК України (Декларування недостовірної інформації).

   Дану справу  порушив слідчий відділ Шевченківського ВП ГУ НП  у Львівській області – за заявою редактора сайту «Правком» Віктора Корнієнка та за ухвалою слідчого судді Шевченківського райсуду Львова. 

 

   Cайт «Правком»  зміст електронних декларацій ветчиновника Володимира Подоляка почав досліджувати  на початку  року.

   Йдеться про декларації за 2016 та 2017 роки, у яких, як виявилося, «суб’єкт декларування» подав завідомо недостовірні відомості. А саме: не вказав  відомості про те, що його близькій особі, з якою він спільно проживає, але не перебуває з нею у шлюбі – Осірак Світлані Богданівні -  належать на праві власності нежитлові будівлі в м. Чернівці загальною площею 259,4 кв.м. (дата набуття права 20.06.2014 р.).

   Окрім того, було встановлено, що Володимир Подоляк не вказав у своїх електронних деклараціях за 2016 та 2017 роки відомості про те, що його близькій особі Світлані Осірак належить на праві власності квартира  у Львові на вул. Плугова загальною площею 48,5 кв.м. (дата набуття права 02.07.2009 р., загальна вартість нерухомого майна: 211465 грн.).

   Отож, враховуючи, що  на час подання Володимиром Подоляком  електронних декларацій у 2016 та 2017 роках вартість вищеназваної квартири у Львові на вул. Плугова  за останньою оцінкою була б значно більшою (тобто йдеться про те, що ознаки умисного декларування недостовірної інформації склали б  суму у понад 250 прожиткових мінімумів), враховуючи також умисне неподання відомостей про нежитлові будівлі в м. Чернівцях, були всі підстави вважати, що начальником  Управління безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини  Головного управління Держпродспоживслужби у Львівській області Подоляком Володимиром Павловичем було вчинено кримінальне  правопорушення, передбачене ст. 366-1 КК України.

   З огляду на це, а також з метою проведення дослідження на тему, як львівські правоохоронці реагують на факти декларування недостовірної інформації, що «підпадають» під статтю 366-1 КК України, як такі факти розслідують,  редактором «Правкому» була подана заява про вчинення кримінального правопорушення  в Шевченківський ВП ГУ НП  у Львівській області.

  В Шевченківському ВП, який нині очолює підполковник поліції Павло Гарасим, відреагували як за нинішнього часу "стандартно". Спочатку  заяву взагалі відмовилися реєструвати. При цьому посвідчення журналіста жодного враження на поліціянтів в черговій частині не справило. Вони посилались на те, що  реєструють лишень очевидні злочини (крадіжки, грабежі, розбої). А тут якесь недостовірне декларуванння...Опісля свою відмову аргументували тим, що не мають печатки чергової частини.

   У кінцевому результаті заяву вдалося  зареєструвати  в канцелярії відділу поліції. Однак це ще нічого не означало, оскільки її відразу ж відфутболили. Себто, відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань не внесли, кримінальне провадження не відкрили. Натомість «перекваліфікували» заяву про злочин на звернення громадянина  і для подальшого розгляду скерували чомусь в Управління захисту економіки у Львівській області Департаменту захисту економіки Національної поліції України. Подалі від Шевченківського ВП...

    Довелося звертатися зі скаргою до Шевченківського районного суду Львова, який своєю ухвалою від 04.06.2019 року зобов’язав посадових осіб Шевченківського ВП внести до Єдиного реєстру досудових розслідувань відомості, вказані у  заяві редактора «Правкому».

   Кримінальне провадження за №12019140090001956 на ветчиновника Володимира Подоляка слідчий відділ Шевченківського ВП ГУ НП  у Львівській області відкрив  11.06.2019 року - за вищеназваною заявою та ухвалою слідчого судді. Про це вдалося довідатися із відповіді на запит щодо публічної інформації. У свою чергу дану відповідь вдалося отримати післе реєстрації скарги в ГУ НП у Львівській області - на предмет того, що посадові особи даного управління у встановлений законом строк не надали відповіді на запит, чи була виконана ухвала суду. 

  Щодо ходу досудового розслідування, то  редакція «Правкому» має намір за ним  ретельно стежити. І про всі його етапи детально розповідати. 

 

   Зазначимо, що Володимир Подоляк  на державній службі працює близько 30 років, в основному - на керівних посадах. Йдеться зокрема, про посаду начальника відділу протиепізоотичної роботи Головного управління ветеринарної медицини в Львівській області (2009-2010 рр.), посаду   начальника Головного управління ветеринарної медицини у Львівській області (2010-2016 рр.). До речі, саме у ці періоди  його близькі родичі  (у тому числі Світлана Осірак)  оформили у власність найбільше об’єктів нерухомості".

   Згідно статті 366-1 КК України,  «подання суб’єктом декларування завідомо недостовірних відомостей у декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, передбаченої Законом України "Про запобігання корупції", або умисне неподання суб’єктом декларування зазначеної декларації - караються штрафом від двох тисяч п’ятисот до трьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадськими роботами на строк від ста п’ятдесяти до двохсот сорока годин, або позбавленням волі на строк до двох років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років».

 

   Далі буде...

Журналістські розслідування

АРЕШТОВАНА БАНКІВСЬКА КАРТКА

АРЕШТОВАНА БАНКІВСЬКА КАРТКА

   Чому? Що робити? Як зняти безпідставний арешт?                Майже від самого початку введення з 24 лютого 2022р. воєнного стану...

Тендерні «дива» в 5-ій міській клінічній лікарні Львова

Тендерні «дива» в 5-ій міській клінічній лікарні Львова

      Низка фактів свідчить про те, що Комунальне некомерційне підприємство "5-а міська клінічна лікарня м. Львова", генеральним директором...

У Львові тендер інституту патології крові "розпиляли" фірми з однаковими документами

У Львові тендер інституту патології крові розпиляли фірми з однаковими документами

    Йдеться про "Кейтерінг-груп" та "Укр-Галич", що "конкурували" між собою в тендері на закупівлю послуги із харчування стаціонарних хворих...

 СКІЛЬКИ КОШТІВ НА РЕМОНТАХ ДОРІГ ПРИВЛАСНИЛА ФІРМА "РОМА"?

СКІЛЬКИ КОШТІВ НА РЕМОНТАХ ДОРІГ ПРИВЛАСНИЛА ФІРМА РОМА ?

      Приватне підприємство «Рома», власником та керівником якого є депутат Львівської облради Роман Демчина, упродовж останнього часу стало фігурантом низки...

ЮРИДИЧНІ ПОСЛУГИ. ЯКІСНО ТА НЕДОРОГО
Пелехач Христина Романівна:
096-747-51-05


Сімейне право (розлучення, аліменти, поділ майна)
Авторське право (реєстрація та захист авторських прав)
Протидія домашньому насильству (консультації, захист)


ПРАВКОМСтаттіНА ВЕТЧИНОВНИКА ВОЛОДИМИРА ПОДОЛЯКА ВІДКРИЛИ КРИМІНАЛЬНЕ ПРОВАДЖЕННЯ
UkrNET - поисково-информационный ресурс
каталог веб ресурсів