Чиновник Жидачівської РДА став фігурантом справи про шахрайство

       Йдеться про першого заступника голови Жидачівської райдержадміністрації  Кулика Володимира Володимировича, який на Львівщині більше відомий як «металобрухтний» бізнесмен:  директор  СП ТОВ «СП Галтекс», що  спеціалізується на  оптовій торгівлі відходами та брухтом.

Як стало відомо Leopolis.news, віднедавна Володимир Кулик фігурує в кримінальному провадженні № 12021141050000232, що було зареєстровано Львівським  районним  управлінням поліції ГУНП у Львівській області 27 лютого 2021 року за ч. 3 ст. 190 КК України (шахрайство, вчинене у великих розмірах).

Підставою для відкриття даної кримінальної справи стала заява потерпілого та  ухвала слідчого судді Личаківського районного суду м. Львова Назара Стрепка (якою райуправління поліції зобов`язали внести відомості про  кримінальне правопорушення до Єдиного реєстру досудових розслідувань).

У своїй  заяві потерпілий повідомляв про вчинення кримінального правопорушення (шахрайства) гр. Куликом Володимиром  Володимировичем, який у листопаді 2012 року, увійшовши в довіру, заволодів  його грошовими коштами в розмірі  70 тисяч доларів США, що  були йому передані за договором позики та які дотепер не повернуто.

Про Володимира Кулика, зокрема,  відомо, що, будучи кандидатом на посаду першого заступника голови Жидачівської РДА, він не задекларував корпоративні права в трьох фірмах та право власності на компанію, що добуває пісок та гравій. Йдеться про корпоративні права в ПрАТ «Добротвірський завод «Буддеталь», ТОВ «Стрийтехгаз ЛХЗ» та ПП «КМК Метал». А також – про приховування бенефіціарної власності в ТОВ «Галрад», яке спеціалізується на добуванні піску, гравію, глину і каоліну, його адреса: Рівненська обл., м. Радивилів, вул. Пушкіна, буд. 32.

У минулому Володимир Кулик був членом партії СДПУ(о) Віктора Медведчука, керівником Галицької районної організації СДПУ(о) у місті Львові. У 2006 році – балотувався до Львівської міської ради 5-го скликання від Блоку політичних партій «Опозиційний блок «Не так!».

У 2020 році – до Львівської обласної ради 8-го скликання: від політичної партії «Слуга народу» (округ 7, у списку під  № 30).

   Декілька фактів про ТОВ "СП Галтекс"

Йдеться про підприємство, що було засноване ще в 1995 році та яке спеціалізується на  оптовій торгівлі відходами та брухтом. Разом з тим у відкритих джерелах інформація про цю фірму різна. З неї відомо, зокрема, що ТОВ «СП Галтекс», здійснюючи свою діяльність у західному регіоні України, стало одним із засновників Української асоціації вторинних металів, а також членом асоціації «Львівметалобрухт».

Відомо й інше: упродовж останніх років ТОВ «СП Галтекс» фігурувало в низці   кримінальних проваджень. У реєстрі судових рішень міститься, зокрема,  інформація про кримінальне провадження  від 08.06.2017 року за ч. 1 ст. 388 КК України (незаконні дії щодо майна, на яке накладено арешт, заставленого майна або майна, яке описано чи підлягає конфіскації).  Розслідування у цій справі  здійснювалося слідчим управлінням ГУ НП у Львівській області.

Ще одну справу, у якій фігурувало ТОВ «СП Галтекс», було відкрито 20.10.2017 року:  за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст. 382 КК України (невиконання судового рішення). Розслідування у ній проводилося  слідчим  Галицького відділу поліції ГУ НП у Львівській області.

Журналістські розслідування

АРЕШТОВАНА БАНКІВСЬКА КАРТКА

АРЕШТОВАНА БАНКІВСЬКА КАРТКА

   Чому? Що робити? Як зняти безпідставний арешт?                Майже від самого початку введення з 24 лютого 2022р. воєнного стану...

Тендерні «дива» в 5-ій міській клінічній лікарні Львова

Тендерні «дива» в 5-ій міській клінічній лікарні Львова

      Низка фактів свідчить про те, що Комунальне некомерційне підприємство "5-а міська клінічна лікарня м. Львова", генеральним директором...

У Львові тендер інституту патології крові "розпиляли" фірми з однаковими документами

У Львові тендер інституту патології крові розпиляли фірми з однаковими документами

    Йдеться про "Кейтерінг-груп" та "Укр-Галич", що "конкурували" між собою в тендері на закупівлю послуги із харчування стаціонарних хворих...

 СКІЛЬКИ КОШТІВ НА РЕМОНТАХ ДОРІГ ПРИВЛАСНИЛА ФІРМА "РОМА"?

СКІЛЬКИ КОШТІВ НА РЕМОНТАХ ДОРІГ ПРИВЛАСНИЛА ФІРМА РОМА ?

      Приватне підприємство «Рома», власником та керівником якого є депутат Львівської облради Роман Демчина, упродовж останнього часу стало фігурантом низки...

ЮРИДИЧНІ ПОСЛУГИ. ЯКІСНО ТА НЕДОРОГО
Пелехач Христина Романівна:
096-747-51-05


Сімейне право (розлучення, аліменти, поділ майна)
Авторське право (реєстрація та захист авторських прав)
Протидія домашньому насильству (консультації, захист)


ПРАВКОМСтаттіЧиновник Жидачівської РДА став фігурантом справи про шахрайство
UkrNET - поисково-информационный ресурс
каталог веб ресурсів